Torta borral
Hozzávalók a tésztához:
- 3 tojás
- 6 dkg őrölt dió
- 2 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 tojás
- 6 dkg cukor
- fehérbor
- szerecsendió
- fehéj
- szegfűszeg
- 1 evőkanál zselatin 2 evőkanál vízben feloldva
Elkészítése:
A tojások sárgáját a vukorral habosra keverjük, lazán hozzáadjuk a keményre vert
habot és a liszttel elkevert diót. Kikent tortaformába öntve, közepes sütőben 25 percig sütjük. A formában
hagyjuk.
A töltelékhez a bort a fűszerekkel felforraljuk, majd leszűrjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a bort és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzá-
adjuk a tojások kemény habját és a feloldott zselatint.
A formában lévő piskótára öntjük a krémet, a tetejét elsimítjuk és hűtőben két órát hűtjük.
A tetjét tejszínhabbal és savanykás ízű befőttel díszítjük, meggy- vagy egresszemekkel, illetve felfőzött
citromkarikákkal is díszíthetjük.
JÓ ÉTVÁGYAT!