Torta borral

no

Hozzávalók a tésztához:

Hozzávalók a töltelékhez:






Elkészítése:

A tojások sárgáját a vukorral habosra keverjük, lazán hozzáadjuk a keményre vert habot és a liszttel elkevert diót. Kikent tortaformába öntve, közepes sütőben 25 percig sütjük. A formában hagyjuk.
A töltelékhez a bort a fűszerekkel felforraljuk, majd leszűrjük.
A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a bort és sűrű krémmé főzzük. Még melegen hozzá- adjuk a tojások kemény habját és a feloldott zselatint.
A formában lévő piskótára öntjük a krémet, a tetejét elsimítjuk és hűtőben két órát hűtjük.
A tetjét tejszínhabbal és savanykás ízű befőttel díszítjük, meggy- vagy egresszemekkel, illetve felfőzött citromkarikákkal is díszíthetjük.

JÓ ÉTVÁGYAT!